A Tot Drap

A Tot Drap és una associació de Sant Pol de Mar, sense ànim de lucre, constituïda amb la finalitat de promoure la conservació i difusió del patrimoni marítim, i molt especialment la platja de les barques amb la caseta del motor.

El seu naixement és el resultat d'una situació preocupant, la pèrdua progressiva dels darrers llaguts de la platja de les barques les restes d'un passat mariner amb cents d'anys de història.

Nosaltres creiem en la importància i el valor d'aquest patrimoni. En la necessitat de conservar-lo,per a gaudi nostre i de futures generacions. Forma part de la nostra cultura i de la nostra història.

Des de fa uns vint anys, aquestes consideracions varen començar a prendre forma a la Catalunya Nord, com a moviment associatiu i es van estendre cap al sud. Avui dia diverses entitats s'esforcen per donar a conèixer la importància d'un patrimoni sovint oblidat pels estaments oficials. L'autèntic motor han sigut les voluntats de persones i associacions que -de forma totalment altruista- han anat treballant per a fer renéixer l'interès per aquesta herència cultural gairebé desapareguda: les embarcacions, l'art de la navegació a vela llatina, ...

A Tot Drap es va formar arrel de la recuperació i restauració de la “Tortuga”, un llagut de l'any 1944. Això va encoratjar a d'altres agrupacions a fer el mateix amb altres barques: Massagran, Dulors, Amparo, Xavi, Montserrat, ...

Activitats

Dins els projectes i activitats que estem portant a terme hi ha:

  • Organització de trobades de vela llatina a Sant Pol, com a forma de donar a conèixer aquesta realitat a la població.
  • Participació en altres trobades d'embarcacions tradicionals.
  • Col•laboració amb la Penya Xíndries,a través de Firamar, realitzant mostres de pesca tradicional.
  • Recuperació i manteniment de la Caseta del Motor: un equipament amb setanta cinc anys d'història, que ha arribat actiu fins els nostres dies.
  • Divulgació de la navegació en embarcacions tradicionals pròpies, com ara patí de vela, llagut a vela i d'altres.
  • Realització d'exposicions i activitats relacionades amb el mar.

disseny-web.net