Patí de vela

1er taller de reparació de patins

Aquest dimarts vinent dia 19 a les 18.30h iniciarem un taller de reparació de patins. Com a instructor, tindrem en Santi Fulchs, monitor de l'escola de Mar de Barcelona i que han col·laborat amb nosaltres per les cursos de patí. Inicialment realitzarem les tasques de manteniment i reparació del patí de rems verd d'ATD i d'un sènior de l'Escola de Mar.

Per començar, aquest 1r taller serà la propera setmana de dimarts a divendres de 18.30 a 20.30 o 21h.

Qui s'hi apunta? Es port participar a 2, 3 o els 4 dies. Confirmeu assistència per mail a atotdrap@gmail.com.

 

1er (i 2on) Curs de Patí de Vela

La setmana del 5 d'agost es va fer el Primer Curs de Patí de Vela. I va arrencar força bé, amb 3 adults i 7 juniors. Tothom estava molt satisfet i es va navegar força amb dues volcades incloses i ben resoltes.

Dimarts, dimecres i dijous, es van fer dos grups (mati i tarda). Divendres es va fer travessa a Canet i dinar allà.

I degut a la gran demanada que hi va haver, la setmana següent es va fer el Segon Curs de Patí de Vela.

Per fer aquests cursos es van utilitzar els dos patins junior d'A Tot Drap, i Nauri, Pi i Tranquil com a patins senior (moltes gràcies a en Manel Tió, en Víctor Martí i en Jordi Armengol per deixar-los).

El monitor va ser en Xavi Ferrer, i en Víctor Martí com a a ajudant.

Travessa amb patí de Barcelona a Sant Pol

L’any 1932, l’advocat i polític Manuel Carrasco i Formiguera, acompanyat del Dr. Sixte Cambra, van fer la travessa Barcelona - Sant Pol de Mar en patí.

Aquest any, l’associació A Tot Drap, en el marc dels actes del Firamar i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, el Club Nàutic de Sant Pol de Mar, la Penya Xindries, l’Escola de Mar de Barcelona, el Club Mar i Vent de Canet Mar, el Club Natació Barcelona i la Federació Catalana de Vela, vol commemorar aquesta proesa i que va representar l’arribada del primer patí a Sant Pol de Mar.

 

Dissabte, 24 d’agost

10.00h

Trobada al Club Natació Barcelona

11.00h

Sortida en direcció Canet de Mar (Club Mar i Vent)

Altres patins es podran incorporar durant la travessa, prèvia inscripció.

Hi haurà un seguiment i suport tècnic de la travessa per mar i terra.

 

Diumenge, 25 d’agost

9.00h

Participació actes del Firamar a St. Pol: “Pesca de l’artó”.

10.00h

Esmorzar a St. Pol amb tots els participants (organitza Penya Xindries).

11.00h

Trasllat amb tren al Club Mar i Vent de Canet de Mar.

12.30h

Sortida col·lectiva amb direcció a la Sant Pol (CNSP i Platja de les Barques).

Un cop a St. Pol, els patins portaran gent a banyar a aigua blava...!

15.00h

Dinar amb els participants, familiars, amics i socis d’ATD (lloc a confirmar).

Menú: “El pollastre a l’ast de’n Carrasco i Cambra”. *

17.00h

Parlaments davant el monument de Manuel Carrasco i Formiguera.

 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

A Tot Drap: atotdrap@gmail.com – Tel. 639 70 38 91

Quota inscripció: 20€ (tot inclòs)

Dinar per acompanyants i altres: 15€ (menors 15 anys: 10€)

Quota inscripció només per la travessa 5€

Cal omplir i enviar la butlleta d’inscripció a ATD juntament amb el comprovant de la transferència bancària al C/c 2038-6855-60-6000013211

Data límit inscripció: 20 agost

 

Curs de patí (Junior i Senior)

La setmana del 5 al 9 d'agost, inicialment de 15h a 18h, tindrà lloc el curs de patí, organitzat per ATD i amb en Xavi Ferrer de l'Escola del Mar de Barcelona, com a monitor (preu 50€).

És una gran oportunitat perquè grans i petits (majors de 11 anys), us inicieu en el patí. Després, els membres de la secció de patins d'ATD, ja estarem a la vostra disposició per anar practicant...

Data límit inscripció: 1-8-2013

 

Naveguem ?

Hola patinaires,
Després del temporal ve la bonança.
A veure qui s'anima a navegar !
Jo m'hi apunto ...
Algú més ?
Tranquil
 

Ja l'hem inaugurat!

El dissabte 27 de març de 2010 a les 7 de la tarda al Museu de Pintura de Sant Pol de Mar es va inaugurar l'exposició dels PATINS DE VELA.

La sala del museu no podia estar més plena, i hi van parlar en Joan Puigdefàbregas dels Amics de les Arts, en Joan Tallada i en Jordi Armengol de l'associació A Tot Drap, en Roger Marcet president del Museu Marítim de Barcelona, en Gerard Esteva president de la Federació Catalana de Vela i de l'ADIPAV, i el senyor Manuel Mombiela alcalde de Sant Pol.

Un dels plats forts de l'exposició és el reportage sobre la història del patí de vela a Sant Pol que han fet en Jordi Ibort i en Ferran Armengol, i que es projecta a l'apartat audiovisual del Museu. Aquest documental inclou fotos i película antigues i entrevistes amb els pioners del patí a Sant Pol. Segurament se'n farà una projecció especial.

Durant els 3 mesos que durarà l'exposició també es faran activitats, projeccions i tallers relacionats amb el patí de vela. Tot això l'associació A Tot Drap s'encarregarà d'anunciar-ho oportunament.

Exposició del patí de vela al Museu de Pintura de Sant Pol

El patí de vela va néixer a les platges del Barcelonès i el Maresme, ara fa gairebé un segle. Es va anar estenent per la costa, portat pels primers estiuejants que anaven freqüentant els diferents pobles. Sant Pol no en va ser cap excepció. Des de principis dels anys trenta del segle passat, fins els nostres dies, la seva presència ens acompanya cada estiu. Avui dia el nombre de patins matriculats ja supera els tres mil.

Aquesta embarcació té  unes característiques especials: sense orsa, botavara ni timó, s'aparella en pocs minuts, es maniobra fàcilment, i permet gaudir de la navegació a vela amb una simplicitat sorprenent.

L'exposició creada pel Museu Marítim de Barcelona ara fa tres anys, visita el Museu de Pintura de Sant Pol portada per l'associació A Tot Drap, que n'ha fet una ampliació acurada, aprofundint en la pròpia història local. Hi podrem veure fotografies, filmacions, documents orals inèdits fins ara. Imatges dels Banys d'en Pla, a Morer, dels Banys Tarridas, a la riera, de la platja de les barques... de fa més de cinquanta anys amb la presència dels patins més antics que hi va haver.

 

12-4-2008: Calypso i No-Se-Sap

Amb un migjorn i un trencall que ens empenyien cap a la platja vam varar com vam poder. Un cop enfora i al cap de poc temps el vent va caure ràpidament i vam decidir tornar abans que parés del tot.

El millor va ser la sortida de platja (sobretot perquè no ens vam posar el patí per barret...)

30-3-2008; No-Se-Sap

Després de bastant de temps el No-Se-Sap ha tornat a sortir. Una mica més de garbí hagués anat bé, però ja ni ha hagut prou per treure'ns el mono. Hem navegat amb 2 patins de Canet fins que ha baixat el vent i hem tornat tots cap a casa.

08-03-2008: Tranquil, Calypso i Capicua

Dia perfecte per anar en patí.
En Josep No-Se-Sap havia de sortir però no va poder, ho va fer quan els altres tres ja havien sortit de l'aigua (però més val això que res...)

Contingut sindicat

disseny-web.net