Divulgació

Calendari ATD 2015

Ja el teniu?

El podreu trobar a la fira de Santa Llúcia del dia 14, a Foto Pere Sauleda o a la llibreria L'Ona.

Bones festes!

Firamar 2014

Aquest mes d'agost ens deixarà molts bons records i motius de satisfacció. Un d'ells, la col·laboració d'ATD amb la Penya Xindries per la organització del Firamar.

Tots els actes organitzats, van ser un èxit de participació: la subhasta del peix i la demostració de pesca amb artó amb la col·laboració dels pescadors de Sant Pol, les visites guiades, el bateig de l'Amparo, CIO, Xita i Grimola, les passejades amb les barques d'ATD i el taller de maquetació... Un cop més, per les condicions de la mar, l'espectacle "Somni" va quedar pendent.

En reconeixement de tot plegat, ja en l'acte de cloenda del Firamar, la Penya Xindries va entregar a ATD, una còpia del cartell d'aquest.

Diuen que una imatge val més que mil paraules... Us convidem a visitar l'àlbum del Firmar que ens ofereix la Teresa i el Facebook d'ATD que ens gestiona en Pere Joan.

A tots dos, gràcies!

Àlbum de fotos

4a Trobada de Vela Llatina i altres actes del mateix cap de setmana

Tant la 4a Trobada de Vela Llatina de Sant Pol, com les activitats que es van fer el dia abans (la xerrada-col·loqui “Una nació de morts de gana”, i la visita guiada pel Sant Pol dels pescadors), van anar molt bé.

Gran èxit de públic a la xerrada i a la passejada del dissabte. I molt bona afluència al sopar. L'únic que no es va poder fer va ser l'espectacle “Somni” perquè el temps no va acompanyar.

L'endemà el dia va començar complicat, amb una mica de tràngol per varar i treure, però el temps es va anar arreglant, i després de les sardines de la Penya Xíndries, vam tenir un ventet perfecte per la navegació a vela llatina.

Us deixem l'enllaç a l'àlbum de fotos de la trobada.

Moltes gràcies a tots els participants i a tots els col·laboradors!

Firamar 2013

Com cada any A Tot Drap va participar al Firamar que organitza la Penya Xindries a la segona quinzena d'agost.

A l'estand que hi tenia l'associació, s'informava de les seves activitats, es mostrava la feina feta, es venien samarretes i et podies fer soci. Però sens dubte, el que va tenir més èxit va ser un taller de maquetisme que hi van fer els amics de l'Escola de Mar de Barcelona, que durant unes 3 hores va tenir ben ocupats a una bona colla de nens i nenes!

A mar, les passejades amb el sardinal Sant Pau seguint les senyes dels pescadors de Sant Pol es van haver de fer un altre dia perquè el dissabte la mar de fons no deixava acostar el Sant Pau a la platja.

El diumenge es va commemorar l'arribada del primer patí a Sant Pol, rebent els patinaires participants a la travessa Barcelona-Sant Pol i tots els que s'hi van afegir des de Canet. Mentre que el dissabte les condicions de mar i de vent pels patins que van anar de Barcelona a Canet van ser perfectes, el diumenge va ventar molt més, i això va fer que hi haguéssin algunes volcades. Però va ser sense cap conseqüencia seriosa, i un cop tots a terra es va fer un dinar de germanor entre els participants.

La Barca Nova una altra vegada a Sant Pol!

?L’Elenc Teatral del Centre Cultural, i sota la direcció de Josep Mestres, torna a representar el gran èxit dels últims anys, i en aquesta ocasió en la seva versió original, l’escrita per Ignasi Iglésias a Sant Pol de Mar, on l’espectador podrà veure i viure el comportament real dels pescadors de Sant Pol de Mar de començament de segle i com no, escoltar un llenguatge amb l’argot mariner i de parla popular.

No deixis que t'ho expliquin, vine i gaudeix d’aquesta gran representació!

DIVENDRES 9, DISSABTE 10 i DIUMENGE 11 d'AGOST

A les 10 del vespre al Centre Cultural i la Platja de les Barques

Venda d'entrades FOTO PERE SAULEDA

10€ Anticipada | 12€ Taquilla

 

Postals de sorra i mar

 

Tot preparat el dia de l'estrena

Fotos: Xavi O.

 

Atac corsari a Calella

El dissabte 30 de juny, Festa Major de Sant Quirze i Sta. Julita 2012 el Sant Pau va participar a la festa commemorativa d'un fet històric com va ser l'atac dels corsaris a Calella.

Es tracta de la nostra primera col·laboració amb els trabucaires de Calella que ha estat possible gràcies a la participació dels l'Ajuntaments de Calella i el de Sant Pol.

 

Els gegants de Vilassar de Mar

Aquest divendres el Sant Pau va acompanyar als nostres amics de Bricbarca en la ja tradicional arribada per mar del Pigat i la Lucia, gegants de Vilassar, que van fer el viatge a bord del San Ramón des de Mataró. A Vilassar la Bolere els va recollir per portar-los fins a la platja on els esperava una multitud de persones. Tota la comparsa, en mig de festa i xerinola, es va dirigir a l’ajuntament de la vila on els personatges es van transformar en el gegants...

Foto: J. Montmany

 Coordinadora de Geganters del Maresme

 

Nanses, de terra a mar. Exposició organitzada per "El Mamelló"

L'associació Barques a Vela Llatina "El Mamelló" va inaugurar el dissabte, 26 de maig, a la Sala Municipal d'Exposicions de Pineda de Mar, una exposició de nanses de pesca, un estri de pesca molt utilitzat a les nostres costes.

Aquesta exposició recull la tipologia de nanses que s'elaboraven a Pineda pels propis pescadors segons el peix que es volia capturar, utilitzant materials naturals com són el jonc i l'espart, i poder-les comparar amb altres tipologies de nanses de la resta de la costa catalana de les que en tindrem una mostra a la Sala.

L'exposició estarà oberta els dies 26 i 27 de maig, 2, 3, 9 i 10 de juny, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 21.00 a la Sala Municipal d'Exposicions de Pineda de Mar.

També, a la tarda a l'estand de l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau de la Fira d'Entitats, va tenir lloc un taller d'Atrapasomnis Mariner, a càrrec del cisteller Josep Mercader que al dia següent va realitzar una demostració d'elaboració de nanses de jonc.

Inauguració de l'exposició

On the rocks, una exposició d'Emili Armengol a Tossa de Mar

Emili Armengol es conegut per tots nosaltres com a patró del sardinal “Sa Rata” amb el que ha participat en moltes trobades i navegades amb vela llatina. Encara recordem com a l'any 2010 va participar a Stintino (Veure detalls a la web dels amics de la mar de menorca i a Thalassa).

Si avui parlem d'Emili es per la inauguració de la exposició “On the rocks” al museu municipal de Tossa. Pels que no coneguin la seva obra, una bona descripció es la que fa Maria Lluïsa Borràs, crítica d’Art, doctora en Història de l’Art: Les escultures que presenta ja sigui en forma de peix o de cos de dona, tenen més encant i més alè poètic, crec, que les formes minimalistes d’abans, més espectaculars i potents. Dones i peixos semblen simbolitzar el seu univers actual, més espontani i proper, fet de sensibilitat i d’allò que un pintor genial que s’estimava la vida va nomenar "la joie de vivre". El fet és que les escultures d’Emili Armengol, a més de deixar testimoni del seu talent d’escultor i del seu domini de l'ofici, respiren per tots costats, plenament, aquella mateixa alegria de viure.

Sargo

L'entorn meravellós on es troba aquesta exposició es un altre motiu per apropar-nos fins a Tossa i adreçar el nostre passeig pel casc antic fins a la plaça del museu i gaudir dels peixos de totes menes amb el color de bronze i mar.

Contingut sindicat

disseny-web.net