Trobades de Vela Llatina

L'Escala 2008

Primera navegada del Maresme

Pòster disseny d'Oleguer M

 

El dissabte 22 de setembre es va celebrar la primera navegada de vela llatina del Maresme, organitzada per les associacions de Bricbarca, El Mamelló i A Tot Drap.

El punt de trobada va ser el port de Mataró a les 10 del matí. De la nostra associació va participar el Sant Pau i es va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido.

Després de l'esmorzar es va fer la navegada i al mig dia es va dinar a un restaurant del port.

L'activitat va tenir més participació de la prevista amb un total de 75 persones y 12 barques i ha tingut un important ressò a les xarxes socials (slow sailinig i vela llatina).

A les paraules de comiat ja sortia la voluntat de repetir la experiència cada any. Els de Pineda ràpidament es van oferir per l'any 2014. O sigui que l'any que be li toca a A Tot Drap...

El Sant Ramon des del Sant Pau. Foto Pedro S.

Pujant veles (amb un ris). Foto: Eliseu C.

El Sant Pau a 7,5 nusos. Foto: Vicente G-D

Trobada de vela llatina a l'Escala

A la tornada de Cadaqués el Sant Pau va participar a la trobada de l'Escala el dissabte 8 de setembre.

La nit de divendres una part de la tripulació va fer el viatge en el Sant Ramon: plàcida travessia nocturna en aquest barco espectacular amb el bon ambient de la gent de Bricbarca.

Sortint des de Mataró amb el Sant Ramon

Al matí, després del primer contacte entre els participants al port en un esmorzar, les barques van fer una primera parada a la platja.

La posterior navegada amb un vent tranquil va permetre gaudir d'un matí esplèndid a la mar.

Navegada. Foto: Josep M.

 Després del dinar el Sant Pau va fer el viatge de tornada, arribant a Arenys a les 2 de la matinada.

Viatge de tornada

Trobada de l'Escala 2011

La gent de “A Tot Drap”, a bord del Sant Pau, va participar a la trobada de l'Escala d'enguany.

Amb una animada participació de vint-i-una embarcacions, vam sortir amb un vent N-NE que prometia i que va acompanyar inicialment la navegada. Però l'alegria no va durar ni mitja hora. Es va anar calmant, fins al punt d'haver de treure els rems per passar l'estona. Les tripulacions, en demanda de la primera boia, van començar a bogar fins que varem anar veient com s'acostava una garbinada, que semblava un pel excessiva. Quan va entrar, de cop, ens va faltar temps per a arriar la vela, i fer proa cap a port.

L'àpat ja va ser una altre història. Els de l'Escala no van fallar ni a l'hora d'esmorzar, ni de dinar, com de costum. Una paella de fideus gegant per a més de dues-centes persones, ens va permetre acabar la diada amb un molt bon sabor de boca.

 

Foto:Vicente García Delgado

Foto: Toni Clapés

Foto: Vicente García Delgado

Foto: Teresa Casadevall

Foto: Josep Montmany

 

Trobada de Vilassar 2011

Des de fa uns anys Bricbarca organitza, dins dels actes de la Festa Major de Vilassar de Mar en honor de Sant Joan, una trobada de vela llatina que aplega a les associacions del Maresme.

El dissabte vint-i-cinc de juny al port de Mataró el Sant Pau es va reunir amb la flota que anava a participar en la trobada. Els de Pineda havien arribat el dia abans i les barques van quedar abarloades al San Ramón que, just posat a l'aigua després d'una laboriosa reparació, es va quedar al port veient la partida de la flota que aquest any el representaria a les platges de Vilassar.

Les aigües de Vilassar es van omplir de veles llatines en un dia solejat i un vent que encara que fluix ens va fer navegar unes quantes hores. La gent de Vilassar va poder embarcar en les barques que contínuament feien viatges des de la platja: es tracta d'una activitat ja arrelada en el poble i que cada any aplega a més gent que vol gaudir d'un passeig marítim. Els números parlen sols: més de sis-centes persones al llarg del matí. En acabar les navegades els amics de Bricbarca van oferir un dinar i un sopar a les tripulacions participants on el menjar, la música i bona companya van tancar la jornada.

Moltes mercès amics de Bricbarca i fins la trobada de l'any que ve.

Trobada de Calella de Palafrugell 2011 i Viatge dels sardinals

Durant el cap de setmana del 17 al 19 de juny el Sant Pau va participar a la 19a. Trobada de Vela Llatina de Calella de Palafrugell. Aquest any es va celebrar una setmana abans del que es habitual perquè els sardinals havien de partir en el seu viatge que aquest any els hi porta a la trobada de Cambrils. En el camí van fer una visita a Sant Pol que va aplegar als amics del “Mamelló” i els de “A Tot Drap”.

Diari de bord:

Divendres 17, travessia fins a Palamós i nit al port

Dissabte 18, Trobada de Calella de Palafrugell

Veure crònica de EL MAR ES EL CAMÍ

Diumenge 19, viatge dels sardinals a Sant Pol de Mar

El Sant Pau va sortir a l'encontre de la “Santa Espina” i “Sa Xicota” que van detenir el seu viatge cap a Cambrils per un temps a Sant Pol. Els amics del “Mamelló” de Pineda van compartir amb tots els seus projectes recents fets realitat en el “Nano” i la “Madrona” i van oferir un cistell de fruita als viatgers. El mar no ens va deixar varar les barques que van amarrar al port d'Arenys; els tripulants van fer servir tecnologies més actuals (el cotxe) per desplaçar-se al nostre poble. Un cop acabades les converses i les coques vam acomiadar als sardinal que salparen cap a Badalona on preveien fer nit. Les trobades no només mantenen viva la flama del nostre patrimoni marítim sinó que també ens encoratgen per nous reptes... a l'any vinent arribarem més lluny.

Fotos de J.Tallada, J.Montmany, A.Cosials, E.Carbonell i PJ.Subías

MÉS IMATGES A PICASSA:

Trobada Vilanova Sitges. Juny 2010

Fotos de: jsol, jmontmany, jtallada i montse.

PICASA

PICASA (Montse)

 

Trobada de vela llatina de l'Escala

La Trobada de Vela Llatina de l'Escala sempre s'hi troben un bon grapat d'embarcacions, aquesta vegada no va ser l'excepció i el Sant Pau també hi va anar.

La pujada va ser una mica accidentada per la mar de proa que vam trobar, però en canvi el dia de la trobada va fer un vent perfecte per a anar a la vela. Els amics de 'Escala van disposar dues boies perquè hi anéssim fent voltes i ordenar una mica la navegació, i això encara ho va fer més divertit.

Fotos: les dues primeres d'en Vicente Garcia-Delgado, i la tercera de la Marta Talamàs.

Trobada a Calella de Palafrugell

El Sant Pau va ser a la XVII Trobada d'Embarcacions Tradicionals de Calella de Palafrugell. S'hi van trobar uns 19 barques de vela llatina i va ser un èxit, per l'esmorzar, pel lloc, per la navegada, perquè feia vent.

En Joan Sol, que es va embarcar al Sant Pau ho explica perfectament al seu blog. Feu-hi una ullada:

http://elmareselcami.blogspot.com/2009/06/xvii-trobada-dembarcacions-tra...

L'Escala 2008

L'onze de setembre d'aquest any 2008 el Sant Pau va ser a la Trobada de l'Escala. Feia bastant vent i només van sortir les barques grosses. El Sant Pau amb un gran patró: l'Albert, un bon amic de la Latina Cup de Palavàs les Flots (http://www.latinacup.fr/).

Hem obert un album fotogràfic amb fotos que ens ha enviat l'amic Vicente Garcia Delgado, que a més de ser un gran enamorat de la vela llatina també és un fotògraf excel·lent.

http://www.atotdrap.cat/node/605

Feu-hi una ullada!

 

Contingut sindicat

disseny-web.net