La primera recepta del Racó del Calamà és de la Carme i Conxita de Cal Músic, inclosa en el receptari “La cuina dels Pescadors de Sant Pol”, de l’Ester Roig i la Mariona Vila, Ed. La Mansarda, 2012, amb permís de les autores.
Volem mostrar amb aquesta primera recepta de la nova web d’ATD el nostre agraïment a la participació de les autores de la recepta a les activitats de l’associació, i a les autores i editor del llibre per la seva contribució a la preservació del patrimoni culinari de Sant Pol i per permetre’ns difondre la seva feina.
Moltes gràcies!
Ingredients
- 4 cues de rap
- 5 grans d’all
- 1 llesqueta de pa
- 1 tros de pebrot verd
- 1 tomàquet madur
- Un bon manat de julivert
- 1 got de vi blanc
- Oli, sal i pebre
Com ho fem
- Primer de tot posem oli a la cassola i, quan sigui calent, hi daurem una llesqueta de pa i 2 o 3 grans d’all. Una vegada enrossit, ho retirem i ho posem dins del morter, reservant la cassola amb aquest oli
- Afegim al morter 3 o 4 grans d’all crus, un bon manat de julivert, el pebrot verd, el tomàquet madur sense llavors i una mica de sal. Es pica tot bé amb la mà de morter i, un cop ben picat i barrejat, s’hi afegeix el gotet de vi blanc i una mica de sal
- Tornem a escalfar l’oli de la cassola i hi tirem la picada, deixant-la que vagi coent una estona, remenant-la a foc viu fins que estigui al punt
- Finalment hi afegim el peix salpebrat i una mica d’aigua, sense cobrir-lo del tot, i deixem que faci xup-xup fins que el peix sigui cuit (no necessita gaire estona)
Autores: Ester Roig i Mariona Vila, Ed. La Mansarda.
Deixa un comentari