Aquest estiu, entre la Roca Grossa i el Far de Calella, i a 20-30 metres de fondària es pescava força peix blau amb curricà. Començà la temporada amb sorells i verats, i acabà amb bacores, melves, bonítols i fins i tot una llampuga petita.
Davant l’excés de peix i el risc associat de generar aversió familiar per la seva ingesta, vaig haver de desenvolupar certes habilitats culinàries dirigides a conservar el peix fins a trobar el moment per compartir-lo amb la família, els amics o com a darrera opció regalar-lo al cunyat.
Per prova i error vaig arribar a la següent recepta, fàcil i ràpida. Necessitarem:
Ingredients
- 2-3 peces de menys d’un kg de bonítol, bacora, melva o verat
- 1 ceba
- 1 got d’aigua
- 1 got de vinagre blanc
- 4 fulles de llorer
- 20 granets de pebre sense moldre
- 1 cullera sopera de pebrot vermell (dolç)
- Oli d’oliva
Com ho fem
- Netegem el peix, traiem caps i cues i separem lloms i ventres sense espines tallant per la línia lateral mitja i separant la carn de l’espinada (reservem cap, cues i espinada per fer sopa, queda boníssima)
- En una cassola mitjana i una mica fonda barregem l’aigua i el vinagre, afegim la ceba picada, el llorer i el pebre i els fem bullir fins que la ceba quedi cuita, 3-5 minutets
- En un altra paella afegim una mica d’oli d’oliva, fregim 30 segons el pebre vermell i afegim el peix, que agafi color per fora però sense fregir-lo, només marcar-lo una miqueta, volta i volta 1 minut
- Afegim el contingut d’aquesta paella a la cassola amb l’aigua i el vinagre, i ho deixem tot acabar de coure a foc lent uns cinc minuts més.
I ja està.
Es pot menjar calent o fred, i aguanta sense problemes una setmana en nevera. Diuen que no és mala educació sucar-hi pa.
Apa, bona pesca i bona menja!
Autor: Luis Ruiz, de la Cio. Dibuix del verat: www.sospeix.org
25 febrer, 2018 at 10:02 am
Tots el nostres aplaudiments!
1. Per la recepta
2. Per la introducció i com ens situa en el context familiar… Gran tema aquest, la conciliació del lleure i vida familiar… 🙂
3. Per participar en aquest nou espai d’ ATD.
Bravo Lluís! Que bueno que viniste!!!