Una altra recepta de la “La cuina dels pescadors de Sant Pol. De la barca i de casa”, recopilació d’Ester Roig i Mariona Vila, Ed. La Mansarda, amb permís de les autores i de l’editor. Il.lustració d’Esther Carbonell.

Ingredients

  • Una sèpia grossa ( 800 gr aprox)
  • 1 ceba grossa
  • 2 tomàquets madurs (sense llavors)
  • 2 grans d’all i julivert
  • 1 culleradeta de farina
  • 1kg i ½ de pèsols
  • Oli
  • Sal

Com ho fem

  • Tallem la sèpia a talls petits i la posem en una cassola amb un bon raig d’oli i una mica d’aigua.
  • Quan ja s’ha begut l’aigua, hi fem ( sense treure la sèpia) un sofregit de ceba i tomàquet, i el deixem coure una estona.
  • Després hi afegim els pèsols, que coguin una mica amb el sofregit, i tot seguit hi tirem una mica d’aigua – sense cobrir-los.
  • S’hi afegeix una picada d’all i julivert, la sal corresponent i s’hi deixata una culleradeta de farina amb un xic d’aigua.
  • Es deixa que vagi fent xup-xup fins que els pèsols siguin cuits.

Autores: Ester Roig i Mariona Vila, Ed. La Mansarda.  Il.lustració: Esther Carbonell.