Una altra recepta de la “La cuina dels pescadors de Sant Pol. De la barca i de casa”, recopilació d’Ester Roig i Mariona Vila, Ed. La Mansarda, amb permís de les autores i de l’editor. Il.lustració d’Esther Carbonell.
Ingredients
- Una sèpia grossa ( 800 gr aprox)
- 1 ceba grossa
- 2 tomàquets madurs (sense llavors)
- 2 grans d’all i julivert
- 1 culleradeta de farina
- 1kg i ½ de pèsols
- Oli
- Sal
Com ho fem
- Tallem la sèpia a talls petits i la posem en una cassola amb un bon raig d’oli i una mica d’aigua.
- Quan ja s’ha begut l’aigua, hi fem ( sense treure la sèpia) un sofregit de ceba i tomàquet, i el deixem coure una estona.
- Després hi afegim els pèsols, que coguin una mica amb el sofregit, i tot seguit hi tirem una mica d’aigua – sense cobrir-los.
- S’hi afegeix una picada d’all i julivert, la sal corresponent i s’hi deixata una culleradeta de farina amb un xic d’aigua.
- Es deixa que vagi fent xup-xup fins que els pèsols siguin cuits.
Autores: Ester Roig i Mariona Vila, Ed. La Mansarda. Il.lustració: Esther Carbonell.
Deixa un comentari