Per tercer any, Sant Pol ha acollit les Festes de Sant Pere, que s’han celebrat els dies 28 i 29 de juny, a iniciativa d’A Tot Drap, amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració destacada en algunes activitats de la nova associació de joves Dimoni d’Or. Amb la voluntat de recuperar l’homenatge al patró dels pescadors, A Tot Drap ha programat una sèrie d’actes amb caràcter transversal, amb propostes adreçades a grans i petits.

Per començar, el divendres 28 s’ha projectat el documental Dones de la mar, dones en terra, que ofereix una visió del Sant Pol pescador des de les dones, dels pescadors.

L’endemà, festivitat de Sant Pere (i Sant Pau), la nuvolada ens ha fet pensar que, seguint el refrany, el sant tenia ganes de plorar, i ho ha fet. Però això no ha impedit celebrar la missa, la processó (amb el sant ben protegit amb un paraigua) ni la benedicció de les barques. El Sant Pau, que ha navegat des d’Arenys per afegir-se a la festa, sota un grop amenaçador, ha hagut de ser beneït a distància, perquè no ha pogut arribar a la platja.

A la tarda, amb el temps aclarit, i al magnífic marc que ofereix la Punta, la programació infantil ha aplegat la canalla que volia escoltar contes, fer manualitats i fins i tot afegir-se als grans en el taller de danses de diferent països de mar: Grècia, la Bretanya, el País Basc… I Catalunya, representada per La Sardana Curta de Sant Pol, una troballa:

Després de tanta activitat, se’ns ha obert la gana, i ho hem resolt amb el tast mariner de pop amb all i oli i les maduixes santpolenques. I per acabar la festa, la revetlla, amenitzada per diferents grups musicals locals.

Valorem molt positivament l’acollida i participació que han tingut totes les activitats. Moltes gràcies a tots i totes que hi heu col·laborat i ho heu fet possible.

L’any que ve, més i millor!!

Per Sant Pere, juny enrere i Sant Pau el tanca amb clau!