Me la va ensenyar el meu nebot Josep.
Ingredients
- Rap (clar) sense pell ni l’òs, tallat a lloms
- Dos alls
- Llorer
- Dues nyores
- Tomàquet natural triturat
- Vi blanc entre ½ i ¾ de litre
- Ametlles ,avellanes , pinyonets i bastonets o pa torrat
Com ho fem
- Posem les nyores obertes amb una mica d’aigua al microones un parell de minuts i es deixen reposar
- En una cassola de fang es posa una mica d’oli, dos grans d’all esparracats amb pell i tot i una fulla de llorer a escalfar
- Quan els alls són una mica rossos (ja sé que diuen que s’han de treure però a mi m’agrada deixar-los), mirant de no esquitxar-nos, hi tirem el tomàquet
- Quan el tomàquet ha fet una mica xup-xup hi tirem el vi blanc -generosament
- Posem el rap quan el vi també fa xup-xup
- I mentrestant fem la picada amb la carn de nyora, les ametlles, avellanes, pinyonets i el pa torrat i l’afegim a la cassola deixant-ho coure uns minuts més
I ja ho tenim!!!!
Si volem hi podem afegir a última hora musclos, petxines o el que ens vingui de gust.
Ah! És un plat que es pot fer el dia abans, l’endemà és més gustós.
Per: Margarita Alsina. Dibuix del rap: www.sospeix.org
Deixa un comentari